Fine DiningΝότια Προάστια

O Luca Piscazzi επιφυλάσσει μια εξαιρετική εμπειρία fine dining στην αθηναϊκή Ριβιέρα, στο εστιατόριο “Pelagos”, του Arion hotel στο «Four Seasons Astir Palace Hotel Athens»

Η πρώτη μου επαφή με το φαγητό του διακεκριμένου Ιταλού chef Luca Piscazzi, ήταν πραγματική εμπειρία!
Τα πιάτα του έχουν φινέτσα και πρωτοτυπία και γι’αυτό άλλωστε ξεχωρίζει!

Αλλά ας ξεκινήσω από το χώρο του εστιατορίου “Pelagos” που βρίσκεται στο ξενοδοχείο “Arion” του “Four Seasons Astir Palace”.
Μπαίνοντας θεωρείς ότι βρίσκεσαι σε εστιατόριο πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου που έχει αράξει στο λαιμό της Βουλιαγμένης.

Μένεις αποσβολωμένος να κοιτάς τα πορτρέτα αρχαίων θεοτήτων του Πέτρου Βρέλλη και μετά το βλέμμα σου τραβούν οι κλασάτοι καναπέδες σε ανοιχτό καφέ που δημιουργούν μικρά σεπαρέ, τα πολύχρωμα μάρμαρα, οι φινετσάτοι πολυέλαιοι και τα θαλασσινά στοιχεία στα τραπέζια με τα λευκά τραπεζομάντηλα.
Η open kitchen χωρισμένη σε δυο μέρη, όπου η ομάδα δουλεύει σα μελίσσι, φροντίζοντας τα πιάτα που είναι μικρά έργα τέχνης όταν φτάνουν στο τραπέζι σου.
Φυσικά η βεράντα με την καταπληκτική θέα στη θάλασσα, τώρα που ανοίγει ο καιρός κάνει το “Pelagos” το “the place to be”, ειδικά την ώρα που δύει ο ήλιος και τα χρώματα είναι μοναδικά.

amuse bouche

O Luca Piscazzi πριν έρθει στην Αθήνα, ήταν το δεξί χέρι της διακεκριμένης Γαλλίδας σεφ, Anne-Sophie Pic!

Η βραδιά μας άνοιξε με ένα δυνατό “πρόλογο”, μια σειρά από amuse bouches – εξαιρετικών στη λεπτομέρειά τους – δύο από το μικρόκοσμο του βυθού και δύο με γήινα αρώματα, που πραγματικά μας δυσκόλεψαν στο ποιο να βάλουμε σε υψηλότερη κλίμακα.
To cracker μανιταριού με πραλίνα φουντουκιού & berries κουφοξυλιάς, ξεχώριζε.
Η τσιπούρα nigiri πάνω σε ζεστό churros με sauce saffron, έκλεινε τη θαλασσινή γεύση σε μια ζεστή αφράτη ζύμη.
Το kale με pesto λαχανίδας και ένα “σφουγγάρι” από πλαγκτόν ανέσυρε κάτι από το βυθό στο πιάτο μας.
Και ένα εκρηκτικός συνδυασμός ήταν το παντζάρι στο bbq με sauce κίτρου & πιπέρι likouala, παγωτό πορτοκάλι, αφρό από παντζάρι και καφέ.

Μανταρίνι με αχινό και χαβιάρι oscietra

Τρία είδη ψωμιού (cracker ελιάς, προζυμένιο και ένα βουτυράτο με τομάτα) που τα συνόδευε ένα καλοδουλεμένο βούτυρο με ένα touch λεμονιού, συνδυάστηκαν με το extra παρθένο ελαιόλαδο Olvia από τη Λέσβο.

Από το σφιχτό a la carte menu (το degustation ξεκινά μόλις ανοίξει ο καιρός) που περιλαμβάνει πέντε ορεκτικά, πέντε κυρίως και τέσσερα γλυκά, δοκιμάσαμε κάποια πιάτα ενδεικτικά και ήταν άψογα τεχνικά και αριστοτεχνικά σερβιρισμένα.

Κρύο spaghetti σε emulsion από όστρακα με Kristal caviar και κουλί αμυγδάλου

Το πρώτο από τα ορεκτικά, μια μνήμη από τα παιδικά χρόνια του chef, που του άρεσε να τρώει κρύα τα ζυμαρικά.
Το signature dish του menu, pasta caviar! Δροσερά και άψογα βρασμένα spaghetti Mancini σε εμουλσιόν από όστρακα με Kristal caviar και κουλί αμυγδάλου. Με μια περιστροφή του πιρουνιού, γευόσουν όλη τη θάλασσα!
Τις εντυπώσεις μας κέρδισε το μανταρίνι με αχινό, koji mousse & χαβιάρι oscietra.


Εξαιρετικό το foie gras με terrine τυρί blue 61 και ένα jell από mulled wine. Συνδυάστηκε με ένα βουτυράτο brioche σε σχήμα μανιταριού.
Από τα κυρίως, επιλέξαμε δύο ψαρικά, καθώς ο Piscazzi αγαπά τους θησαυρούς της θάλασσα και αυτό βγαίνει στα πιάτα του.
Το χριστόψαρο meuniere μαριναρισμένο σε περγαμόντο, συνοδεύτηκε από ιταλική λαχανίδα και λωτό.

Πεσκανδρίτσα ossobuco με ριζότο με saffron και μανταρίνι

Αλλά αυτό που μας κέρδισε, ήταν η πεσκανδρίτσα ossobuco, με μια μελωμένη σάλτσα πάνω σε γκρεμολάτα από λαχανικά και ελαιόλαδο, συνδυασμένη με ένα εκπληκτικά χυλωμένο risotto με saffron και μανταρίνι.
Κλείσαμε με δύο από τα γλυκά του μενού, μια golden apple tatin και ένα με crispy χαρούπι, cremeux καρυδιού και αφρό σοκολάτας και Metaxa.

Mignardises

Τρία mignardises έκλεισαν γλυκά το δείπνο μας. Ένα λεμονάτο, ένα με ταχίνι και ένα σοκολατένιο.

Ενημερωμένη λίστα κρασιών και άψογο service!

Μεγάλο ευχαριστώ στο Luca Piscazzi και στην ομάδα του, που μας ταξίδεψαν σ’ένα “Pelagos” χρωμάτων, αρωμάτων και δυνατών γεύσεων!

Απόλλωνος 40
Four Seasons Astir Palace (Ξενοδοχείο Arion)
Τηλ. 210 8901192

Κόστος €120 – €140 κατ’άτομο χωρίς κρασί