Nikkei

Iguazu – Ο Γιάννης Παρίκος στην πλατεία Βραζιλίας, μας ταξιδεύει με τα πιάτα του στη Νότια Αμερική

Περνώντας την πόρτα του Iguazu, χάνεσαι στο πράσινο και παρόλο που τα φυτά δεν είναι φυσικά, νιώθεις ότι ξαφνικά βρίσκεσαι σε ένα περιβάλλον με πλούσια χλωρίδα. Τα διακοσμητικά στοιχεία σε ταξιδεύουν σε εξωτικό περιβάλλον και το όνομα του μαγαζιού άλλωστε, που είναι εμπνευσμένο από ένα σύμπλεγμα 275 καταρρακτών που σηματοδοτούν τα όρια Βραζιλίας, Αργεντινής και Παραγουάης, σε προδιαθέτει για το όλο concept.
Θυμάμαι να μου δείχνεις εικόνες των καταρρακτών Iguazu – πριν ξεκινήσουμε το δείπνο μας – και να ταξιδεύουμε νοερά στη Νότια Αμερική.
Το τροπικό κλίμα του χώρου συμπληρώνουν οι μπανανιές στις γωνίες και τα φωτιστικά σε σχήμα ανανάδων που φωτίζουν τα τραπέζια.
Ανάλογα διακοσμημένος και ο εξωτερικό χώρος – μπροστά στην πλατεία Βραζιλίας – με μπαρ και τραπεζοκαθίσματα.

Μπαίνοντας στο Iguazu, το κλίμα δε σε προδιαθέτει για δείπνο, αλλά περισσότερο για ένα cocktail και χορό καθώς οι ρυθμοί και η μουσική από τα ηχεία, σε προδιαθέτουν να κινηθείς στο χώρο και να αφεθείς στα latins ακούσματα.
Τη βραδιά που επισκέφθηκα το μαγαζί, ένας performer συνόδευε με μικρόφωνο τη μουσική και μετέδιδε την ενέργειά του στο χώρο, καθώς χόρευε στο ρυθμό.

Σ’αυτό το μπιτάτο στέκι, ο chef Γιάννης Παρίκος έχει την επιμέλεια του καταλόγου και πριν λίγες μέρες παρουσίασε το ανανεωμένο του μενού, που ταιριάζει απόλυτα με το όλο concept.
Το ταλέντο του είναι γνωστό, αλλά εδώ έρχεται να το επιβεβαιώσει σε μια κουζίνα εξωτική, καθώς στο Iguazu ο πελάτης έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει φίνα sushi rolls, sashimi και temaki με τροπικό twist, αλλά και εξαιρετικές μοσχαρίσιες κοπές και λατινοαμερικάνικες σπεσιαλιτέ, με το ντελικάτο άγγιγμα ενός απ’ τους καλύτερους σεφ της γενιάς του.

Από το Γιάννη Παρίκο, έχω γευτεί πιάτα από όταν ήταν ακόμη στο Βαρούλκο και πάντα ξέρει να κάνει τη διαφορά!

Εδώ μας ταξιδεύει στη Νότια Αμερική με τις γεύσεις του…. Βολιβία, Αργεντινή, Περού!!
Ξεκίνημα με καβούρι με τραγανά chips ρυζιού, rolls με γαρίδα tempura, mango και avocado και rolls με tartare wagyu, τυρί κρέμα και φρέσκια τρούφα.
Το carpaccio μοσχάρι με το blue cheese, vinaigrette τρούφας και χοντροκομμένα φουντούκια, αξίζει να το δοκιμάσετε.
Το χταπόδι ψήθηκε σε josper και συνδυάστηκε με πατάτες Περού, chorizo και καπνιστή πάπρικα.
Έχει μια αγάπη στο χταπόδι ο chef και πάντα του βγαίνουν πολύ δυνατά πιάτα.

Τα ψητά χτένια συνδυάστηκαν με πουρέ παστινάκι.
Τα yakisoba noodles ταίριαξαν με την τραγανή πάπια.
Οι κροκέτες μπακαλιάρου είναι πιάτο must και σε συνδυασμό με τηγανητή κασάβα και sauce aioli, μ’άρεσε πολύ.
Η βραζιλιάνικη moqueca με γαρίδες είναι ένα πιάτο εξωτικό με γάλα καρύδας, αρωματικό ρύζι, ανανά και αρώματα κόλιανδρου.
Το rib eye black Angus Αργεντινής, ψητό στο josper σε ιδανική ισορροπία με τον ψητό ανανά και το roquefort.

Από τα δύο επιδόρπια, με ενθουσίασε το ζεστό τραγανό μπισκότο σοκολάτας με παγωτό βανίλια και αλμυρή καραμέλα.
Η τηγανητή μπανάνα με sorbet καρύδας και ρούμι, μου ξύπνησε μνήμες από γεύματα σε κινέζικο παλιά, που ήταν πάντα το επιδόρπιο που σέρβιραν.

Η λίστα κρασιών θέλει ανανέωση καθώς οι επιλογές είναι λίγες, αλλά η τιμολόγηση είναι σωστή.

Πέραν του φαγητού, το Iguazu είναι μια πολύ καλή επιλογή για ποτό, ωραία cocktails και ατμόσφαιρα που σε χαλαρώνει.

Νυμφαίου 1, Αθήνα
Τηλ. 210 7775225

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Κυριακή 08.00 – 03.00 π.μ.

Κόστος από €30 – €60 αναλόγως παραγγελίας για ένα γεύμα χωρίς κρασί