Pastry shops - GelateriesΚυκλάδεςΤαξίδιαΤουρισμός

Casa Dolce – Η gelateria της Μυκόνου όπου ο Νίκος Κουκιάσας έχει πάει το παγωτό σε άλλο επίπεδο

Καλοκαίρι! Όταν θέλουμε μια γεύση δροσιστική, μια γεύση που μας φέρνει αναμνήσεις παιδικές, το πρώτο που μας έρχεται στο νου είναι το παγωτό!

Ως παιδιά, οι συνήθεις επιλογές που είχαμε ήταν τα τυποποιημένα που βρίσκαμε στα ψυγείο των περιπτέρων και των μικρομάγαζων της γειτονιάς.
Με τα χρόνια και την εξέλιξη, βρίσκουμε παγωτά εξαιρετικής ποιότητας σε ζαχαροπλαστεία και σε καταστήματα στα οποία πωλείται αποκλειστικά παγωτό.
Η χρήση εξαιρετικών υλικών, αγνών πρώτων υλών και η τεχνογνωσία ανθρώπων που έχουν ειδικευτεί πάνω στο αντικείμενο, δίνουν ένα προϊόν που καμία σχέση δεν έχει, με όσα κυκλοφορούσαν στο εμπόριο πριν κάποια χρόνια.

Για τις μεγάλες πόλεις, πολλές οι επιλογές και σίγουρα αν με ρωτήσετε αυτομάτως μου έρχονται στο νου, τουλάχιστον 5-6 gelateries, που θα βρείτε παγωτό πολύ ποιοτικό και σε ξεχωριστές γεύσεις.

Αλλά εδώ, έχω να σας προτείνω μακράν το καλύτερο παγωτό τόσο από πλευράς υλικών, όσο και από πλευράς τεχνογνωσίας και ξεχωριστών γεύσεων, φτιαγμένο από έναν άνθρωπο, maitre του είδους, τον Νίκο Κουκιάσα.
Στο εργαστήριό του, στο “Casa Dolce Gelateria“, στον περιφερειακό της Μυκόνου, φτιάχνει απίθανες γεύσεις παγωτού.
Το παγωτό που έχει σε καθημερινή βάση στη βιτρίνα του καταστήματός του έχει 6,5% λιπαρά (όταν το γιαούρτι έχει 5%) και τα συνολικά σάκχαρα είναι 18%.

Φέτος δημιούργησε μια σειρά από vegan παγωτά, φτιαγμένα από το μηδέν, καθώς δεν χρησιμοποιεί τίποτα τυποποιημένο στην παραγωγή του παγωτού του.
Για τα vegan παγωτά, χρησιμοποιεί γάλα βρώμης, το οποίο επίσης φτιάχνει ο ίδιος, και αυτό συνεπάγεται ότι δεν περιέχει καθόλου πρόσθετα, όπως όλα τα είδη vegan γάλακτος που κυκλοφορούν στο εμπόριο.
Μόνο βρώμη και νερό.
Διαθέσιμες vegan γεύσεις καθημερινά έχει βανίλια και σοκολάτα, αλλά κατά παραγγελία μπορεί να ετοιμάσει ότι γεύση επιθυμεί ο πελάτης.
Εκτός από vegan, έχει δημιουργήσει παγωτά sugar free, τα οποία δεν περιέχουν ζάχαρη σε καμία μορφή.

Αλλά εγώ επειδή δεν είμαι vegan και ούτε θα επέλεγα ποτέ sugar free παγωτό (όταν κάνεις την αμαρτία, πρέπει να είναι ολοκληρωμένη) στο Casa Dolce, έχω γευτεί τις πιο wow γεύσεις παγωτού!!
Τι να πρωτοθυμηθώ;;  Εκείνο τον Αύγουστο πριν τρία χρόνια τη γεύση φραγκόσυκο, που ήταν λες και γευόσουν το ώριμο φρούτο, που μόλις είχαν κόψει από τις φραγκοσυκιές που είναι διάσπαρτες σε πολλά σημεία στο νησί… ή τη γεύση καρπούζι με φυσικό χυμό του φρούτου;  Μοναδικές και οι δυο!

Αλλά εγώ αγαπώ και τις εξεζητημένες γεύσεις που δημιουργεί ο Νίκος! Κάνουν τη διαφορά από τις κλασικές και σίγουρα δεν τις βρίσκεις ακόμη και στην πρωτεύουσα.
Αυτές συνδυάζονται με φαγητό και απογειώνουν τη γεύση ενός πιάτου. Έτσι πολλά εστιατόρια του νησιού, που σερβίρουν δημιουργικά πιάτα, προμηθεύονται παγωτό από το Casa Dolce.
Δυο γεύσεις ιδιαίτερες που αγαπώ είναι αυτή με το αγγούρι που είναι αλατισμένο (σκεφτείτε το πάνω σε μια χωριάτικη με τομάτες από το νησί και λίγη πετρωτή)!!!
Σε κάποιο εστιατόριο, το συνδυάζουν με σολομό και φαντάζομαι ότι θα αρέσει πολύ.
Και τι να πω για τη γεύση τροβολιά (το μαλακό τυρί Μυκόνου)… αυτή τη γεύση τη φαντάζομαι πάνω σε μια δροσερή σαλάτα με λούζα Μυκόνου και φρέσκα σύκα!

Και βέβαια δεν ξεχνώ τη γεύση mango που περιέχει ένα αιθέριο έλαιο, που έφερε ο Νίκος από την Ινδία! Απλά δεν υπάρχει αυτή η γεύση!

Δεν μπορώ βέβαια να μην αναφερθώ στις φοβερές τούρτες που φτιάχνει η Μαργαρίτα (η σύζυγός του) τόσο σε γεύση αλλά και στη διακόσμηση, που τις κάνει ξεχωριστές.

Αν βρεθείτε στο νησί, δοκιμάστε οπωσδήποτε κάποια από τις γεύσεις του Νίκου Κουκιάσα.

Επαρχιακή οδός Μυκόνου, Μύκονος
Τηλ. 2289 110714

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα – Κυριακή 08.00 – 22.00