Monastiri Πάρος, στην ομώνυμη παραλία

Ψητό καλαμάρι με καπνιστή κρέμα μελιτζάνας

Πριν λίγες μέρες άνοιξε ένα ατμοσφαιρικό beach restaurant με το όνομα “Monastiri” στην ομώνυμη παραλία της Πάρου, λίγο έξω από τη Νάουσα.
Το beach bar λειτουργεί από το πρωί με δροσερά cocktails και snacks για την παραλία, αλλά για ένα πιο ολοκληρωμένο γεύμα, πάρτε θέση στα τραπέζια του εστιατορίου, σ’ένα boho style περιβάλλον που δένει απόλυτα με το φυσικό.
Επιμέλεια του μενού από το chef Δημήτρη Κοντόπουλο, γνωστό μας από το Scala Vinoteca και το ιταλικό Margot και executive chef τον Παναγιώτη Αμοργινό.
Ξεκινήστε με σαλάτα “Μοναστήρι”, ένα είδος χωριάτικης την οποία κάνουν ξεχωριστή τα βραστά αλμυρίκια και η ξινομυζήθρα Πάρου.
Από κρύα ορεκτικά θα επέλεγα μαριναρισμένα μπαρμπούνια με μάνγκο relish και τσακώνικη καπνιστή μελιτζάνα με λιαστό χταποδάκι.
Στα ζεστά με ιντριγκάρουν τα ψητά καραβιδάκια με σάλτσα αγιολί, τα αχνιστά μύδια σε ζωμό καραβίδας και το ψητό καλαμάρι με καπνιστή κρέμα μελιτζάνας.
Στα κυρίως πολλά τα διλήμματα…  ρεβυθάδα με ψητά μάγουλα πεσκανδρίτσας, χειροποίητα στριφτάρια με σαλτσίτσια και φρέσκια μπουράτα ή ψητό φιλέτο ροφού με σταμναγκάθι και φινόκιο;;;
Και επιλογή κρεατικού.. μοσχαράκι κοκκινιστό Νάξου με ξινό τραχανά!
Μάλλον θα κολυμπούσα καθημερινά στο Μοναστήρι για να μη χάσω κανένα από τα δημιουργικά πιάτα του εστιατορίου.
Ολοκληρώστε το γεύμα σας με καρυδόπιτα με κρέμα λευκής σοκολάτας και παγωτό κανέλα ή με τάρτα λεμόνι με παγωτό βύσσινο.
Κόστος κατ’άτομο γύρω στα €35-40 χωρίς κρασί.

Τηλ. 2284 0 53560

 

 

 

 

Σχόλια

comments

shares