Club Utile Dulci – Περί Παιδείας ο Λόγος!

Club UTILE DULCI, Eστιατόριο fuga 24/09/19

Τα συμπόσια του Club Utile Dulci με έχουν πραγματικά κερδίσει!
Παρευρέθηκα σε ένα ακόμη στις 24/9 στη Fuga παρακινώντας και φίλους, αφού τους μίλησα με πάθος για τα όσα βιώνουμε στις βραδιές με τα μέλη του club.
Η συγκεκριμένη βραδιά αφιερωμένη στην Παιδεία και καλεσμένοι άνθρωποι από το χώρο της Πολιτικής και της Παιδείας… η κα. Μαριέττα Γιαννάκου, ο κος Ιορδάνης Λαδόπουλος (πρώην καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και διοργανωτής του Πανοράματος Επιχειρηματικότητας) και από τον Επιχειρηματικό Κλάδο, ο κος. Γιάννης Παπαχρήστου (Γενικός Διευθυντής Ελλάδος-Κύπρου της εταιρείας Coca-Cola).
Πραγματικά οι ομιλητές – και ιδιαίτερα ο κος Παπαχρήστου – με συνεπήραν με το λόγο τους και τα όσα είχαν να πουν γύρω από το θέμα της Παιδείας στη χώρα μας.

Όπως πάντα μαζί μας, στην επιμέλεια των κρασιών – ελληνικών και ξένων ετικετών – ο master of Wine, Κωνσταντίνος Λαζαράκης, καλεσμένος ο Οινολόγος-Χημικός και Διευθυντής του κτήματος Σεμέλη, Λεωνίδας Νασιάκος και βέβαια το μενού από τον σεφ της Fuga, Δημήτρη Κατριβέση.
Δεν μπορώ να μην αναφέρω ότι συνδαιτυμόνας μας στο συγκεκριμένο συμπόσιο ήταν ένας θρύλος του ελληνικού μπάσκετ, ο Παναγιώτης Γιαννάκης! Ο άνθρωπος που έγινε παράδειγμα για πολλά παιδιά και χάρις σ’αυτόν αγάπησαν τον αθλητισμό και προσπάθησαν να του μοιάσουν. Θεωρώ ότι με το πάθος που μιλά, εύκολα θα παρακινούσε και ενήλικα ν’ασχοληθεί με τον αθλητισμό.. να τον κάνει να αγαπήσει το σώμα του… να ακολουθήσει μια σωστή διατροφή!

Club UTILE DULCI, Eστιατόριο fuga 24/09/19

Το μενού με την επιμέλεια του Δημήτρη Κατριβέση, συνδυάστηκε εξαιρετικά με τα κρασιά από το κτήμα Σεμέλη για τα οποία μίλησε ο άνθρωπος που τα γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα, ο Οινολόγος Λεωνίδας Νασιάκος.
Πιάτα όπως το στρείδι με κομπούτσα τριαντάφυλλο, λίτσι και τόφου από γάλα καρύδας, ζεστό ceviche λευκού ψαριού με περουβιανές ρίζες, χτένι με χαβιάρι και ζωμό dashi και φύκια, wagyu με καφέ, πατάτα και φρούτα του πάθους και λεμονόπιτα με yuzu, παγωτό ελαιόλαδο και γύρη, συνδυάστηκαν με το Thea (100% Μοσχοφίλερο) το Aetheria (75% Μαλαγουζιά και 25% Chardonnay), το ροζέ Dealer (60% Syrah & 40% Grenache Rouge) και Nemea Grande Reserve 2014 (100% Αγιωργίτικο) όλα από το Semeli Estate.

Club UTILE DULCI, Eστιατόριο fuga 24/09/19

Εκτός του Οινοποιείου Σεμέλη, δοκιμάσαμε το Te Koko Sauvignon Blanc 2016, Cloudy Bay (Νέα Ζηλανδία) και το Malbec, Altos De Plata (Αργεντινή), προτάσεις του Κωνσταντίνου Λαζαράκη που όπως πάντα κάνει τις καλύτερες επιλογές για μας.
Ο οικοδεσπότης Ανδρέας Γιαννόπουλος φρόντισε – όπως σε κάθε συμπόσιο – να περάσουν καλά οι καλεσμένοι του και να ζήσουν μια ξεχωριστή εμπειρία! Και θεωρώ ότι το πέτυχε…

Επόμενο ραντεβού των μελών του Club, 7 Νοέμβρη! Αυτή τη φορά δίπλα στη θάλασσα, στο αγαπημένο μου Βαρούλκο με το Λευτέρη Λαζάρου να επιμελείται το μενού μας!
Καλεσμένοι της βραδιάς, ο πρ. Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, κος Γ. Προβόπουλος και ο Ακαδημαϊκός Χρήστος Ζερεφός.

Η παρέα μας συνεχώς μεγαλώνει και έχει πολλά να μοιραστεί!

 

 

 

Σχόλια

comments

shares