4hands event at Kensho Ornos

Όταν η πρώτη μέρα των διακοπών σου στο νησί των ανέμων ξεκινά με ένα δείπνο με τίτλο “4hands event”, όπου ο executive chef του Kensho στον Ορνό – Νίκος Κωνσταντίνου, έχει προσκεκλημένο τον John Skotidas από το Mazi στο Λονδίνο, το λες κι ευλογία!

Φτάνοντας, ξεναγήθηκα στο χώρο του ξενοδοχείου όπου τα facilities πράγματι με εντυπωσίασαν! Θα μου πείτε ότι στο νησί υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία με αντίστοιχα ή και καλύτερα facilities… αλλά όπως λέω πάντα όλα έχουν να κάνουν με το ανθρώπινο δυναμικό και όχι με απρόσωπα κτήρια όποιες κι αν είναι οι παροχές…
Η Αγγέλα Μπιτσάνη που έχει τη διεύθυνση Marketing και Επικοινωνίας καθώς και ο Απόστολος Μιχάλοβιτς (Front Office Manager) και η ομάδα του, φρόντισαν να νιώσω φιλοξενούμενη και όχι πελάτης… σα να ήμουν σε σπίτι φίλων προσκεκλημένη! Οικεία… χαλαρά… χωρίς καμιά τυπικότητα και προσποιητή περιποίηση.

Και περνώντας στο μενού της βραδιάς, θεωρώ ότι απόλαυσα πιάτα πολύ δημιουργικά, λες και οι σεφ συνεργάζονταν χρόνια και είχαν αποκτήσει τέτοια οικειότητα και καλή συνεργασία μεταξύ τους, που δύσκολα θα έλεγες  ότι αυτό το μενού, δεν είναι το μενού που έχουν στον κατάλογο του εστιατορίου και θα έπαιρνες όρκο ότι το σερβίρουν καθημερινά ώστε να βγαίνουν όλα τόσο άρτια μαγειρικά και οπτικά. Οι χρόνοι τους προσεγμένοι στην εντέλεια, το service άψογο… στο ανοιχτό πάσο – του οποίου τη θέα απολάμβανα απ’το τραπέζι μου – η ομάδα δούλευε σαν μικρή κυψέλη και το αποτέλεσμα που έφτανε στο τραπέζι έκανε τους γευστικούς μου κάλυκες να παρτάρουν τρελά!

Εισαγωγή στο δείπνο με 3-4 διαφορετικά είδη ψωμιού που ζυμώνονται στο εστιατόριο και συνοδεύονται από αρωματικό βούτυρο.

Οι δύο σεφ ανταλλάσουν πάσες με εναρκτήριο πιάτο αυτό του σεφ Νίκου Κωνσταντίνου με το όνομα “Μπαλόνι στις Κυκλάδες”! Espuma από δύο τοπικά τυριά του νησιού (τροβολιά Μυκόνου και ξινότυρο), πίκλες πιπεριάς, υφές τομάτας και χώμα από ελιές Χαλκιδικής.

Δίνοντας πάσα στον καλεσμένο σεφ – τον John Skotidas – να παρουσιάσει ένα cracker από μελάνι σουπιάς, ταραμά, άνιθο και εσπεριδοειδή.

Συνέχεια και πάλι με πιάτο του κου Κωνσταντίνου, φιλέτο από μαγιάτικο σερβιρισμένο μέσα σε passion fruit με lime juice, κόλιανδρο, κόκκινο κρεμμύδι, καλαμπόκι και γλυκοπατάτα.

Ο John Skotidas εντυπωσιακός με ένα tartare μόσχου με καπνιστή ketchup, στάκα και αυτά ορτυκιού συνοδεία brioche.


Αλλά και μια μπουκιά απίστευτη από μετσοβόνε tempura με μέλι, τρούφα και περγαμόντο.

Όσο για τα θαλλασινά του dumplings σε ζωμό από κακαβιά, σαφράν, σέλερυ και αυγοτάραχο, σε έκαναν να παραμιλάς!

Σ’αυτά, ο σεφ Νίκος Κωνσταντίνου είχε να αντιπαραβάλει ένα εξαιρετικό πιάτο με χτένια που είχε ασιατικό αέρα, μια τέλεια ψημένη πάπια με πορτοκάλι και βατόμουρα σερβιρισμένη με ένα φοβερό σε γεύση πουρέ.

Το χιλιανό λαβράκι το συνδύασε με κρέμα κίτρου, δέρμα από άγρια χόρτα και κάρδαμο.

Το δείπνο έκλεισε με αρνάκι στιφάδο με μελιτζάνα, μίσο και κρεμμύδια!

 

Αλλά όπως έχουμε πει, ένα δείπνο δεν είναι ποτέ ολοκληρωμένο αν δεν κλείσει με γλυκό.. κι εδώ το γλυκό ήταν φτιαγμένο από έναν από τους καλύτερους pastry-chef της χώρας μας, το Δημήτρη Χρονόπουλο!
Λευκή σοκολάτα – σημειωτέον δεν την αγαπώ – με lime, tartare mango και sorbet framboise! Οπτικά και γευστικά απίστευτο!

Το γεύμα συνόδευσαν ιδιαίτερα κρασιά… Μαλαγουζιά του Ιατρίδη, Idylle, Sauvignon Blanc του κτήματος Άλφα και το Cuvee No.15 του Χατζηδάκη από Σαντορίνη!

Πραγματικά με τέτοιες βραδιές νιώθεις ότι η γαστρονομία μας έχει κάνει πολλά βήματα μπροστά και δεν ξέρουμε τι να πρωτοδοκιμάσουμε στα νησιά μας!!

 

 

 

 

 

 

 

Σχόλια

comments

shares