Ω3 Σίφνος – Η ψαροφαγία σε άλλο επίπεδο!

Παραθαλάσσια εστιατόρια και ταβερνάκια θα βρείτε πολλά στη χώρα μας και κάποια απ’αυτά αξίζουν πραγματικά! Στη Σίφνο όμως, υπάρχει ένα που – για μένα – ξεχωρίζει!!!
Ακούει στο όνομα “Ω3” (Omega3) και είναι ένα extension bar πάνω στο κύμα, στον Πλατύ Γιαλό, που σερβίρει κυρίως ωμό ψάρι.
Καμία σχέση με τα δήθεν κοσμοπολίτικα sushi bars των νησιών, που χαλάς μια περιουσία και τρως μετριότατα.
Σε υπαίθριο χώρο με 3 πάγκους, τα 40 άτομα που θα κλείσουν έγκαιρα τραπέζι, θα απολαύσουν εξαιρετικά θαλασσινά πιάτα.
Ο Βασίλης Βλαχογεωργάκης (χρόνια ψαροντουφεκάς) συνεργάστηκε με το Γιώργο Σαμοϊλη (επικεφαλής της κουζίνας) και έστησαν το “Ω3”.
Τώρα κατά πόσο οι σπουδές στη μοριακή βιολογία, οδήγησαν το Γιώργο Σαμοϊλη να κάνει καριέρα ως σεφ, μάλλον μόνο ο ίδιος μπορεί να μας απαντήσει· ίσως σε επόμενη επίσκεψή μου (που θα είναι πιο χαλαρός) καταφέρω να τον ρωτήσω…
Ο σεφ μοιράζει το χρόνο του, τους 6 μήνες στην Ελλάδα, δημιουργώντας μοναδικά πιάτα με βάση το φρέσκο ψάρι και τους υπόλοιπους 6 στη Βραζιλία, πειραματιζόμενος με νέες γεύσεις και σε ταξίδια που συνδυάζουν αναψυχή και εμπειρίες σχετικές με τη δουλειά του.

Στο “Ω3” θα βρείτε γεύσεις ισορροπημένες που συνδυάζουν Βραζιλία, Περού και Ελλάδα. Ο σεφ καταφέρνει να δέσει τα υλικά και να δώσει ένα γευστικό αποτέλεσμα που κερδίζει κάθε ουρανίσκο.
Το μενού έχει αρκετά πιάτα αλλά είναι έτσι χωρισμένο, που σίγουρα δε θα σας μπερδέψει! Απλά θα θέλετε να δοκιμάσετε τα πάντα γιατί το κάθε πιάτο είναι ξεχωριστό.
Εμείς αφού καταφέραμε να καταλήξουμε σε κάποια πιάτα, ενθουσιαστήκαμε με τις γεύσεις και πραγματικά αξίζουν τα εύσημα στο σεφ και στην ομάδα τόσο για τη δημιουργικότητα όσο και για την παρουσίαση και το άψογο service.
Το ξεκίνημα εντυπωσιακό με μπισκότα γυλωμένης μανούρας και καπνιστής ρέγγας με ένα touch τοματοπελτέ. Η μους λευκού ταραμά ήταν από τις καλύτερες που έχω δοκιμάσει ως τώρα…
Φοβερή η πατατοσαλάτα με άνυδρες πατάτες Σίφνου, κρέας ψαριών και σπιτική μαγιονέζα.
Το εποχικό ceviche άγριου ψαριού ημέρας ήταν από σφυρίδα και συνδυαζόταν απίστευτα με το σορμπέ που το συνόδευε.
Το tiradito μαγιάτικου – αν και αρκετά spicy για τα γούστα μου – ήταν εξαιρετικό.
Και κορυφαίο για μένα το tartare άγριου ψαριού (σφυρίδα ημέρας) με πίκλα κολοκυθιού. Το τελικό φινίρισμα με παπαρουνόσπορο απογείωνε τη γεύση. Συναγωνιζόταν θα έλεγα με το sashimi χτένι με φρέσκα φύκια και αλάτι φυκιών.
Όταν γεύτηκα το βασιλικό καβούρι με consomme κωλοχτύπας, ήθελα το πιάτο προσωπικά για μένα γιατί η γεύση ήταν αξεπέραστη.

Το γεύμα ολοκληρώθηκε με κριθαράκι καραβίδας με κρόκο Κοζάνης και ούζο! Αν το δοκιμάζαμε οπουδήποτε αλλού θα το θεωρούσαμε πάρα πολύ καλό, αλλά με τις γεύσεις που είχαν προηγηθεί έχασε σε πόντους.
Για τη λίστα κρασιών που έκρυβε διαμαντάκια μικρών παραγωγών, τα λόγια περισσεύουν.
Και όταν αυτό το φαγητό το απολαμβάνεις σε πιάτα από τη “Sifnos Stoneware” που δεν ξέρεις ποιο να πρωτοθαυμάσεις από τη συλλογή που όλο κι εμπλουτίζεται, πως να μην ψάχνεις ευκαιρία να επιστρέψεις στο “Ω3”;
Υπολογίστε γύρω στα €50 το άτομο με εμφιαλωμένο κρασί που αξίζει το κάθε ευρώ και με το παραπάνω!

Πλατύς Γιαλός, Σίφνος
Τηλ. 2284 0 72014