Το Μαερειό – Μύκονος

Το Μαερειό είναι ένα γραφικό ταβερνάκι στη Χώρα της Μυκόνου. Θα το βρείτε στην οδό Καλογερά, μια ανάσα από τα πολυσύχναστα Ματογιάννια κια πολύ κοντά στην Alpha Bank.
Μη δυσανασχετήσετε περιμένοντας λίστα αναμονής στο στενό σοκάκι· αξίζει τον κόπο! Έχει πέντε-έξι τραπεζάκια μέσα και δύο-τρία στο απέναντι πεζοδρόμιο ή αν σας κάνει κέφι, καθίστε στη μπάρα και απολαύστε την κουζίνα τους με ένα ποτήρι κρασί.
Ο Ισίδωρος (Σιδερής για τους φίλους) κι ο Δημήτρης – δίδυμοι και μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό – είναι πάντα πρόθυμοι να σας εξυπηρετήσουν και να σας κάνουν να νιώσετε μέρος της παρέας τους.
Η κουζίνα τους αυθεντική, μαμαδίστικη με την πινελιά της μαμάς Ασημίνας, που μπορεί να έφυγε ξαφνικά αλλά έχει αφήσει το στίγμα της.
Δοκιμάστε τους διάσημους κεφτέδες της, φρέσκες τηγανητές πατάτες με τη φλούδα, μοστράκια με κοπανιστή, μανιτάρια με σκόρδο, σαλάτα με κοτόπουλο.
Για κανένα λόγο μη χάσετε τα μαγειρευτά τους (έχει 2-3 πιάτα ημέρας)· γευστικά γιουβαρλάκια, τηγανιά, φρικασέ, μοσχάρι γιουβέτσι ή κοτόπουλο λεμονάτο με πατάτες. Must οι γαρίδες που συνοδεύονται με ρύζι!
Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς με σοκολάτα, ιδανικός για να κλείσετε το γεύμα σας!
Αυτό που σε κάνει να ξαναγυρνάς στο “Μαερειό” είναι το σπιτικό κλίμα, η έντεχνη ελληνική μουσική… είναι η αυθεντικότητα! Τόσο απλό και συγχρόνως τόσο δύσκολο να το βρείς…
Τώρα που γράφω το άρθρο λειτουργεί και το στερητικό σύνδρομο… έχω μήνες να το επισκεφθώ αφού το χειμώνα δε λειτουργεί και ανυπομονώ να ανοίξει!
Κόστος γύρω στα €20-25 κατ΄άτομο με κρασί!

Καλογερά 16
Χώρα Μυκόνου
Τηλ. 2289 0 28825