Σεϋχέλλες – Το μεζεδοπωλείο στο Μεταξουργείο που έγινε “talk of the town”

Σ’ένα κτήριο απέναντι από την πλατεία Αυδή στο Μεταξουργείο που στο παρελθόν στέγαζε τους στάβλους του Όθωνα, λειτουργούσε το καφενείο του κυρ-Γιάννη, οι “Μπαχάμες” που σέρβιρε ακόμη και πατσά.
Αλλά από το 2014 και αφού για τρία χρόνια ήταν εγκαταλελειμμένο, λειτουργεί πλέον με το όνομα “Σεϋχέλλες”, σερβίρει εξαιρετικό “value for money” φαγητό με εκλεκτές πρώτες ύλες απ’όλη την Ελλάδα σε μια ατμόσφαιρα παλιού αστικού καφενείου.
Η Άννα Ρεπούση μαζί με το σεφ Φώτη Φωτεινόγλου, έδωσαν πνοή σ’ένα χώρο που βρίσκεται σε μια υποβαθμισμένη περιοχή, που έχει αρχίσει τα τελευταία χρόνια να αναβιώνει. Άλλωστε πολύ κοντά του έχει το “Μπλε Παπαγάλο”, ένα all-day cafe-bar που σε παρακινεί ν’αράξεις στα τραπεζάκια του και να μην κουνήσεις για ώρες.
Όλα σε παραπέμπουν σε παλιό αστικό καφενείο… από τα ρετρό πλακάκια στην ανοιχτή κουζίνα, τα ξύλινα τραπεζάκια και τις καρέκλες, το παλιό ψυγείο ΙΖΟΛΑ μέχρι τη μικρή ξύλινη ταμπέλα στην είσοδο, που γράφει “Σεϋχέλλες” (πρώην Μπαχάμες).
Και για να περάσουμε στο δια ταύτα, αυτό που έχει κάνει το μαγαζί γνωστό και πολύ δύσκολα βρίσκεις τραπέζι – ακόμη και καθημερινές – αν δεν έχεις κάνει κράτηση, είναι το καλό του φαγητό.
Οι πρώτες ύλες είναι μία και μία! Στον κατάλογο θα βρείτε τυριά απ’όλη την Ελλάδα, όπως χλωρομανούρα του Μανώλη απ’την Κίμωλο, μανούρα Σίφνου με πικάντικη γεύση που ωριμάζει στη γύλη του κρασιού, γαλομυζήθρα του Κωστάκη από τον Αποκόρωνα Χανίων, μαστέλο Χίου τέλεια ψημένο και πολλά ακόμη, όλα μικρής παραγωγής και εξαιρετικής ποιότητας.
Και δεν είναι μόνο τα τυριά! Συνεχίστε με καπνιστή μπριζόλα του Σενετάκη από το Ηράκλειο και το φημισμένο καβουρμά του Μπόρα απ’την Κερκίνη που τον σερβίρουν με λαδολέμονο.
Οι ζωχοί με παξιμάδι και λαδολέμονο είναι μοναδικής νοστιμιάς. Τα ντολμαδάκια γιαλαντζί με γιαούρτι φοβερά και η καπνιστή μελιτζανοσαλάτα απ’τις καλύτερες που σερβίρονται στην Αθήνα. Εξαιρετικό κάπνισμα και σε συνδυασμό με τα γλυκά τοματίνια και το φρέσκο κρεμμυδάκι, είναι απόλαυση!

Στην ίδια μερίδα τοματοκεφτέδες και κολοκυθοκεφτέδες, με αέρινο τηγάνισμα και sauce γιαουρτιού.
Το ριζότο με σπαράγγια και μανιτάρια ήταν πολύ σωστά χυλωμένο και γευστικότατο.
Η μερίδα με τα μπιφτέκια ήταν χορταστικότατη και προς μεγάλη μου έκπληξη – δε συνηθίζεται στα μεζεδοπωλεία – το ψήσιμο ήταν rare και ο σερβιτόρος μας ενημέρωσε κατά την παραγγελία.
Τα χοιρινά μπριζολάκια άψογα μαριναρισμένα και το πιάτο που δεν πρέπει να χάσετε και ορκίζονται οι θαμώνες στ’όνομά του, παπαρδέλες με βουβαλίσιο καβουρμά απ’την Κερκίνη και γαλομυζήθρα.
Μην ξεχάσετε να παραγγείλετε το κότσι αμέσως μόλις καθίσετε, ώστε να ετοιμάζεται γιατί χρειάζεται ώρα και όλα παρασκευάζονται επί τόπου! Το μαγαζί σέβεται τον πελάτη και δε χρησιμοποιεί μικροκύματα ούτε έχει έτοιμες φτιαγμένες τις σαλάτες να περιμένουν την παραγγελία.
Πολλά απ’τα πιάτα δεν θα τα βρείτε γιατί το μενού αλλάζει κάθε μήνα λόγω εποχικότητας των υλικών αλλά και για να μην είναι βαρετό στους πελάτες. Άλλωστε και οι μάγειρες επιζητούν την αλλαγή.
Συνοδεύστε το φαγητό σας με χύμα ξινόμαυρο, κάποιο απ’τα ούζα ή τα τσίπουρα του καταλόγου ή ρακή και μπύρες από ελληνικές μικροζυθοποιίες. Βρήκα φρέσκια απαστερίωτη Ζέος και την απόλαυσα!
Κρατείστε χώρο και για γλυκό ημέρας όπως μπανόφι, κορμό σπιτικό και πολλά ακόμη.
Κόστος κατ’άτομο γύρω στα €25-30 με ποτά.

Κεραμεικού 49 , Μεταξουργείο
Τηλ. 211 1834789