Οινομαγειρείο “Αθηνά” – κρυμμένο στα στενά της Δραπετσώνας!

Η “Αθηνά” είναι ένα “οινοεστιατόριο” όπως γράφει η κάρτα του, χωμένο κάπου στα στενά της Δραπετσώνας, που δεν θα με παρακινούσε τίποτα να το επισκεφθώ, αν δεν επέμενε ένας φίλος.
Χώρος λιτός, με λίγα τραπέζια όπου ο Λίβυος και η Λίλυ δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και σερβίρουν ότι φέρει το καϊκι από το Αγκίστρι ή από την Αίγινα.
Το μεσημέρι Κυριακής που το επισκεφθήκαμε, μας ετοίμασαν μια ψαρόσουπα από σκορπίνα που πραγματικά λίγα ψαρομάγαζα της Αθήνας σερβίρουν· η σούπα ήρθε σε σουπιέρα και το ολόφρεσκο ψάρι σε πιατέλα με συνοδεία λαχανικά βρασμένα όσο έπρεπε. Μας τηγάνισαν μπαρμπούνια (αέρινο τηγάνισμα – μου θύμισε τη Μαργαρώ στη Σχολή δοκίμων στον Πειραιά) και καλαμάρι γόνο. Τα χόρτα ημέρας ήταν ζωχοί, τα ντολμαδάκια της Λίλυς ήταν πειρασμός και η σουπιά με ρύζι άφηνε μια γλυκιά θαλασσινή επίγευση. Πολύ καλό ήταν επίσης και το μυδοπίλαφο.
Τελειώνοντας κλείσαμε με δυο πιατέλες λουκουμάδες (αυτοί του “Αιγαίον” ωχριούν μπροστά τους) και γιαούρτι με σπιτικό γλυκό σταφύλι.
Όσο για τη σχέση ποιότητος-τιμής, πέντε άτομα (με όσα προανέφερα), 2 μπύρες, 1 καραφάκι ούζο και ένα αναψυκτικό €110. Αυτό κι αν είναι value for money!
Είναι ανοιχτό καθημερινά από το μεσημέρι και έχει και 2-3 πιάτα ημέρας (μαγειρευτό μαμαδίστικο φαγητό).
Η μουσική που ακουγόταν ήταν έντεχνο και έμαθα ότι κάποιες φορές, ο ανιψιός του ιδιοκτήτη παίζει κιθάρα και γίνονται όλοι μια παρέα.
Κάποια διαμαντάκια είναι καλά κρυμμένα στις γειτονιές και δεν αναφέρονται πουθενά… μαθαίνονται από στόμα σε στόμα!

Καπετανίδου 71
Δραπετσώνα

Τηλ. 210 4612696