Ανδρέας Γιαννόπουλος – Ο ιθύνων νους πίσω απ’το Club Utile Dulci

Επιστρέφουμε στη στήλη “Guest of the Month” που ατόνισε λόγω καλοκαιριού και των πολλών events και projects που είναι το ένα μετά το άλλο και κεντρίζουν πρώτα το δικό μας ενδιαφέρον και μετά των φίλων του #aisthiseongefseis.

Απόψε λοιπόν έχουμε μια προσωπική συνέντευξη του Ανδρέα Γιαννόπουλου, που μιλά για τον ίδιο αλλά κυρίως για το εγχείρημα που κερδίζει όλο και περισσότερα μέλη και φέρει το όνομα Club Utile Dulci.

Βρεθήκαμε στο κέντρο της Αθήνας και είχαμε μια φιλική κουβέντα παρά μια συνέντευξη, τόσο που παρασύρθηκα και δεν ξέρω αν ξέχασα κάτι από όσα ειπώθηκαν…
Δείτε λοιπόν ποιος κρύβεται πίσω από το Club Utile Dulci και μάθετε για το Club που έγινε “talk of the town” και κερδίζει μέρα με τη μέρα το Αθηναϊκό κοινό… και όχι μόνο!

* Ας ξεκινήσουμε με λίγα λόγια για σένα
Γεννήθηκα στην Αθήνα, σπούδασα στη Γαλλία και εργάστηκα στην Ελλάδα, τις Βρυξέλλες και το Παρίσι.
Πριν δύο χρόνια ακριβώς, μαζί με τη σύζυγό μου και τα δύο μας παιδιά, επιστρέψαμε στην Αθήνα από το Παρίσι, ύστερα από μερικά χρόνια επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας σε πολυεθνική εταιρεία.

* Μοιράσου μαζί μας την επαγγελματική σου πορεία σου – Ελλάδα και Εξωτερικό
Έχω εργαστεί στα νιάτα μου στις πωλήσεις και το μάρκετινγκ στη Γαλλία και την Ελλάδα. Ακολούθως – θα σας εκπλήξω – πέρασα και από την πολιτική, ως στέλεχος της Βουλής των Ελλήνων, για να ακολουθήσει μια άλλη μεγάλη θητεία, αυτή τη φορά στη Philip Morris International, στην Αθήνα, τις Βρυξέλλες και το Παρίσι.
Πριν δύο χρόνια ακριβώς, ίδρυσα τη δική μου εταιρεία, την Public Affairs and Networks.

* Utile Dulci – Πως γεννήθηκε η ιδέα ενός Club που αντίστοιχό του δεν υπάρχει στη χώρα μας?
Πράγματι, δεν υπάρχει άλλο business, food and wine club Μελών στην Ελλάδα.
Η ιδέα γεννήθηκε από προσωπικές μου εμπειρίες και παραστάσεις όταν ζούσα στο εξωτερικό.
Στόχος μου είναι να δώσω τη δυνατότητα σε όσους ενδιαφέρονται αφενός για την υψηλή γαστρονομία και τις οινικές δοκιμές και αφετέρου για το business networking, να βρίσκονται συστηματικά σε εκδηλώσεις – δείπνα, κατά τα οποία συνδυάζουν κυριολεκτικώς το «τερπνό μετά του ωφελίμου», όπως δηλώνει και το όνομα του Club στα λατινικά: “Utile Dulci“.
Για αυτό, προσκαλούμε κάθε φορά ένα διαφορετικό σεφ, ένα διαφορετικό Έλληνα οινοποιό και τρεις ομιλητές (έναν CEO, έναν πολιτικό και έναν διανοούμενο).
Μου έχουν πει πολλοί, ότι οι βραδιές μας θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν σαν «αρχαιοελληνικά συμπόσια». Θα είμαι ο τελευταίος που θα διαφωνήσει…

* Φαίνεται ότι το Club UTILE DULCI εξελίσσεται σε “talk of the town” και ακούγονται πολλά θετικά σχόλια για τον ιδιαίτερο χαρακτήρα των εκδηλώσεων – δείπνων σας.
Πράγματι, το αθηναϊκό κοινό έχει αγκαλιάσει το Club και ολοένα και περισσότεροι εκδηλώνουν την επιθυμία να δοκιμάσουν τις εκδηλώσεις – δείπνα μας και, εν συνεχεία, μας ζητούν να γίνουν Μέλη.
Το προφίλ ποικίλει: επιχειρηματίες, επικεφαλής και ανώτερα στελέχη εταιρειών, δικηγόροι, γιατροί κ.λπ.
Γενικώς, άνθρωποι γήινοι και ενδιαφέροντες, που δεν έρχονται να επιδειχθούν, αλλά να απολαύσουν μια πραγματικά «τερπνή και ωφέλιμη» βραδιά.

* Πώς λειτουργεί η εγγραφή στο Club;
Κατ’αρχάς, μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να μας ζητήσει να συμμετάσχει σε μια εκδήλωση – δείπνο με τη μορφή της συμμετοχής γνωριμίας, πληρώνοντας δηλαδή απλώς το δείπνο του.
Ακολούθως, αν το επιθυμεί, μπορεί να εγγραφεί ως Μέλος του Club. Διαθέτουμε ειδικά πακέτα για φυσικά πρόσωπα και εταιρείες, ενώ προσφέρουμε ειδικά προνόμια στα Μέλη.

* Πότε είναι η επόμενη εκδήλωση – δείπνο του Club UTILE DULCI;
Στις 7 Νοεμβρίου 2019, στο Varoulko Seaside, όπου ο κορυφαίος Λευτέρης Λαζάρου και η ομάδα του θα ετοιμάσουν ένα ειδικό γαστρονομικό μενού για τα Μέλη του Club.
Κοντά μας θα είναι ο σημαντικός Έλληνας οινοποιός, Απόστολος Μούντριχας, με τα καλύτερα κρασιά του Κτήματος ΑΒΑΝΤΙΣ.
Ο μοναδικός Κωνσταντίνος Λαζαράκης θα μας παρουσιάσει, επίσης, εκλεκτές ετικέτες από τη Βουργουνδία, συνοδεία των γκουρμέ τυριών της Bliss Point.
Προηγουμένως, θα έχουμε ξεκινήσει τη βραδιά μας με ένα ποτήρι MOET ET CHANDON.
Ομιλητές της βραδιάς θα είναι η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, ο Πρόεδρος Δ.Σ. ΕΛΛΑΚΤΩΡ και πρ. Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος και ο Ακαδημαϊκός Χρήστος Ζερεφός.

* Ανδρέα, εμείς θα είμαστε δίπλα σου σ’αυτή την προσπάθεια και το #aisthiseongefseis θα φιλοξενεί τα events του Club γιατί η αρχή μας είναι να μοιραζόμαστε με τους φίλους τέτοιες εξαιρετικές ιδέες!
Εγώ ευχαριστώ και θα είναι χαρά μου να έχω κοντά μου εσάς και τους φίλους του #aisthiseongefseis