Αγρόκτημα το “Εκλεκτό” – Τώρα στον Πειραιά με δικό του κατάστημα

Μετρά γύρω στις 20 μέρες λειτουργίας και με την παρότρυνση ενός φίλου, βρέθηκα στο κέντρο του Πειραιά, στο Παραδοσιακό Γαλακτοπωλείο – Αγρόκτημα “το Εκλεκτό” του Κώστα Φραγκάκη.
Σ’ένα κατάστημα λίγων τετραγωνικών μέτρων πάνω στην Ηρώων Πολυτεχνείου, έχει χωρέσει όλα τα γαλακτομονικά προϊόντα που παράγονται από δικά του ζώα και δηλώνει περήφανος γι’αυτό.
Ο Κώστας το 2013 – λόγω κρίσης – πήρε τη μεγάλη απόφαση και παράτησε το επάγγελμα του μηχανολόγου μετά από 20 χρόνια, αγόρασε ένα παλιό στάβλο στα Βίλια και ξεκίνησε μια νέα ζωή.
Εμπιστεύτηκε κτηνιάτρους και ζωοτέχνες, ανακαίνισε και εκσυγχρόνισε το στάβλο και ξεκίνησε με 15 ζώα στην αρχή, να παράγει γάλα που έδινε σε γαλακτοκομικές εταιρείες.
Σύντομα κατάλαβε ότι για να είναι βιώσιμος, χρειαζόταν να τυποποιήσει το προϊόν που είχε μεγάλη ζήτηση.
Έτσι το 2014 δημιούργησε μια μονάδα στον Ασπρόπυργο και ξεκίνησε την παραγωγή με το όνομα “το Εκλεκτό”.
Ο αριθμός των ζώων, αυξάνεται μέρα με τη μέρα, καθώς η ζήτηση μεγαλώνει και ξεπερνά πλέον τις 70 αγελάδες και τα 250 πρόβατα.
Μεγάλο πλεονέκτημα των προϊόντων του Κώστα Φραγκάκη είναι ότι το γάλα για τη δημιουργία τους, είναι φρέσκο. Αρμέγουν κάθε απόγευμα και φτάνει στην κατανάλωση την επόμενη μέρα το πρωϊ.
Τον ρώτησα αν υπάρχει κάποιο μυστικό που κάνει ξεχωριστό το προϊόν και ανταγωνιστικό στην αγορά. Η απάντησή του ήταν ότι το μόνο μυστικό είναι η βοσκή των ζώων σ’ένα καταπράσινο φυσικό περιβάλλον στην Οινόη και οι σωστές τροφές.
Αυτό σε συνδυασμό με την παρασκευή σε μια σύγχρονη μονάδα με συστήματα ασφαλείας, έχει ως αποτέλεσμα ένα γάλα εκλεκτής ποιότητας.
Στο κατάστημά του θα βρείτε μεγάλη γκάμα γαλακτοκομικών προϊόντων, που τα διαθέτει και σε αρκετά super markets, αλλά ο καταναλωτής δεν τα γνωρίζει· αρκεί όμως να δοκιμάσει και θα καταλάβει τη διαφορά.
Στα ράφια των ψυγείων του θα βρείτε – φυσικά – γάλα, γιαούρτι αγελάδος στραγγιστό, πρόβειο παραδοσιακό, ρυζόγαλο κρέμα βανίλια από αγελαδινό αλλά και από κατσικίσιο γάλα, φέτα ΠΟΠ και αρκετά ακόμη.
Θα βρείτε επίσης ποικιλιά τυριών! Ο Κώστας μου εξήγησε ότι όσο γάλα περισσεύει, το δίνει στην εταιρεία “Παγώνης” που παράγει διάφορα είδη τυριών, τα οποία είναι έτοιμα συσκευασμένα και διαθέσιμα στο κατάστημα του Πειραιά.
Κάποια είδη ενδεικτικά είναι γραβιέρα, γραβιέρα με θυμάρι ή κρασάτη που έχει ωριμάσει σε οινολάσπες, καστελλάνι με θυμάρι ή μπούκοβο για εκπληκτικό σαγανάκι, τριμμένη μυζήθρα.
Επίσης στο κατάστημα “το Εκλεκτό”, θα βρείτε σταμνοτύρι απλό ή με μαστίχα Χίου και γκερεμέζι σε 6 γεύσεις.
Σε συνεργασία με την οικογένεια Μπέκα από τη Σίνδο Θεσσαλονίκης, φέρνει προϊόντα τους· βουβαλίσιο γάλα, μαλακό τυρί από βουβαλίσιο γάλα, γραβιέρα και φυσικά Καζάν-Ντιπί.

Αξίζει βέβαια να δοκιμάσετε και τις γεύσεις του παγωτού του, που σίγουρα κάνει τη διαφορά από πολλά της αγοράς.
Μπαίνοντας στο κατάστημα, έπεσε το μάτι μου σε κάτι λαχταριστά γλυκά στη βιτρίνα…
Ρωτώντας τον Κώστα, έμαθα ότι σε συνεργασία με το αρτοποιείο Πέλεχα φέρνει καθημερινά σε ατομικά ταψάκια αλλά και οικογενειακά, πορτοκαλόπιτα, σοκολατόπιτα, γαλατόπιτα, cake γιαουρτιού, γαλακτομπούρεκο και με φύλλο καταϊφι και απλό και δεν ξέρω τι ξεχνώ ακόμη….
Συνδυάστε τα με τις γεύσεις του παγωτού του και θα ενθουσιαστείτε!

Χάρηκα πολύ που στο μαγαζί ήταν και η δεύτερη γενιά· ο γιος του Κώστα, ένα νέο παιδί, ορεξάτο, χαμογελαστό, έτοιμο να εξυπηρετήσει! Μου είπε χαρακτηριστικά “να σας πω εγώ για τα προϊόντα… τα ξέρω καλύτερα απ’τον πατέρα μου”!
Είμαι σίγουρη ότι τα προϊόντα του Κώστα Φραγκάκη θα τ’αγαπήσουν όχι μόνο οι Πειραιώτες, αλλά όλοι οι καταναλωτές που αναζητούν το ποιοτικό προϊόν στην καθημερινότητά τους.

Κατάστημα: Ηρώων Πολυτεχνείου 12
Τηλ. 210 4137397