Τα κορυφαία στέκια για κρεατολάγνους

Τσικνοπέμπτη προ των πυλών και όλοι αναζητούμε τα πιο δυνατά κρεατοφαγικά στέκια στην πόλη.  Θα μοιραστώ μαζί σας όσα κατέχουν για μένα άξια τον τίτλο των κορυφαίων κρεατομάγαζων στην Αθήνα.

* Drakoulis Dry & Raw
Η απόλυτη ηδονή! Ο προορισμός για κάθε λάτρη του κρέατος!
Η ωδή στην κρεατοφαγία με καρπάτσιο και ταρτάρ από διάφορες ράτσες, sashimi wagyu, outside skirt από αμερικάνικο black angus, λουκάνικα με τρούφα και bolognese με εξαιρετικό κιμά από διαφορετικά είδη κρέατος κομμένο με μαχαίρια!
Υψηλό κόστος αλλά μοναδικά κρεατικά.
Το πρώτο εστιατόριο είναι στη Βούλα και πρόσφατα άνοιξε και στο Κολωνάκι, Σκουφά 52.
Αναφορά παλιότερη (9/2/17) εδώ 

* Vezene
Στη σάλα του μπορείς να απολαύσεις μοναδικά κρεατικά· από ένα ντελικάτο μεδούλι μέχρι το ανεπανάληπτο onglet. Και όχι μόνο βέβαια.. πίτσα στον ξυλόφουρνο, φοβερές πίτες και αν θέλετε να κάνετε την ανατροπή η κωλοχτύπα του Άρη Βεζενέ έχει γράψει ιστορία από το πρώτο μαγαζί ακόμη στο Μεγανήσι Λευκάδας.
Τιμές υψηλές αλλά το φαγητό του αξίζει το κάθε ευρώ που θα δώσετε.
Αναφορά παλιότερη (4/3/18) εδώ

* Φάρμα Μπράλου Εστιατόριο
Ξεκίνησε έχοντας την επιμέλεια της κουζίνας του ο Μιχάλης Νουρλόγλου και από τα μέσα του 2018, ανέλαβε τα ηνία ο Γιάννης Λιόκας, γνωστός από προηγούμενη πορεία του στο Nolita στην Κηφισιά και το Salvia, το εστιατόριο του πανέμορφου Aristi Mountain Resort στα Ζαγοροχώρια, όπου δοκίμασα εκπληκτικά πιάτα.
Με καταγωγή λοιπόν από την Ήπειρο υπογράφει το μενού για τη Φάρμα Μπράλου με πιάτα όπως κρεατόπιτα με προβατίνα συνοδείας κρέμας από γαλοτύρι, όπου το φύλλο πραγματικά συγκινεί, ταρτάρ από βοδινό φιλέτο και συγκλονιστικές μοσχαρίσιες στηθοπλευρές, κρέμα από καμένο βούτυρο, πατάτες στη θράκα και σάλτσα μαύρης τρούφας.
Σύντομα ανοίγει και δεύτερο εστιατόριο στο Νέο Ψυχικό, εκεί που βρίσκαμε το Barranquilla και στόχος είναι να κάνει εγκαίνια την Τσικνοπέμπτη.
Υπολογίστε κόστος γύρω στα €50 το άτομο.
Αναλυτικό άρθρο στο www.aisthiseongefseis.gr, σύντομα.

* Τηλέμαχος Athens
Στο κέντρο της Αθήνας, στη στοά που φιλοξενούσε χρόνια το θρυλικό ουζερί του Απότσου, σερβίρεται το καλύτερο σιτεμένο βοδινό κρέας από premium ράτσες εισαγωγής αλλά κι από ελληνικές φάρμες.
Το νεροβούβαλο must αν το πετύχετε καθώς κι ο βραστός σιδηρόδρομος κορυφαίος στην απλότητά του. Το κοκορέτσι του, ο μαύρος χοίρος στα κάρβουνα (παϊδάκι ή μπιφτέκι) και η τραγομακαρονάδα στη γάστρα θα σας ξετρελάνουν.
Εξαιρετική κάβα με πολλές ετικέτες εισαγωγής από Χιλή και Νέο Κόσμο και πολλές ελληνικές.
Αναφορά παλιότερη (2/1/17) εδώ

 

*Magna Grecia Steak Bistro – Rotisserie

Ο πληθωρικός Ηλίας Σκουλάς χόρτασε τα Νότια, άφησε τα Βόρεια και κατέβηκε κέντρο και σε συνεργασία με το Carnicero, παρουσιάζει στον πρώτο όροφο του Yoleni’s, ένα απολαυστικό κρεατοφαγικό μενού.
Από αρνί οφτό και αμερικάνικα steaks μέχρι παϊδάκια black angus και το εντυπωσιακό burger “La Cathedral” μ’ένα θηριώδες μπιφτέκι από ελληνικό μοσχάρι, σε συνδυασμό με μαγιονέζα σαμπάνιας, καπνιστής τομάτας, λευκού τσένταρ και κρόκο αυγού!
Πάντα σε άλλο επίπεδο ο γνωστός μας σεφ!
Υπολογίστε κόστος από €40 – 80 το άτομο αναλόγως παραγγελίας.

* Base Grill
Η μοντέρνα ψησταριά στο Μπουρνάζι που παραμένει εδώ και χρόνια στην κορυφή των προτιμήσεων των κρεατοφάγων. Μη χάσετε το συκώτι (το θεωρώ απ’τα καλύτερα της Αθήνας), την πικάνια και φυσικά το πιάτο must του μαγαζιού… “αυγά σαν τα μάτια σου”.
Σχέση ποιότητας-τιμής εξαιρετική!
Αναφορά παλιότερη (16/12/16) εδώ

* Κρητικός
Η χασαποταβέρνα στην Κάντζα που μπορεί να θες gps για να φτάσεις, αλλά αξίζει τον κόπο. Ο Σταύρος κι ο Νίκος χρόνια στη δουλειά θα σας σερβίρουν από νεφράκια μέχρι κοκορέτσι, ζουμερά μπιφτέκια και παϊδάκια και απίστευτα rib-eye. Ο σουβλιστός σιδηρόδρομος must.
Αέρινο τηγάνι στα κολοκυθάκια, μελιτζάνες και πατάτες.  Τα ορεκτικά του πολύ καλοφτιαγμένα.
Οι τιμές δεν είναι αυτές της ταβέρνας αλλά η διαφορά στην ποιότητα είναι εμφανής!
Αναφορά παλιότερη (25/10/17) εδώ

 

*Steak Alive
Επιτέλους τα δυτικά προάστια μπορούν να υπερηφανεύονται ότι απέκτησαν ένα κρεατομάγαζο που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από αυτά του κέντρου ή των Β.Π.

Στο Steak Alive στον Κορυδαλλό μπορείτε να απολαύσετε σε έναν όμορφο άνετο χώρο από tartare μέχρι Rib-eye Ουρουγουάης και Picanha Αυστραλίας ψημένα άψογα.
Υπολογίστε γύρω στα €30 το άτομο χωρίς κρασί και αναλόγως παραγγελίας κρεατικού.
Αναφορά παλιότερη (10/2/18) εδώ

Δυνατά παίζουν ακόμη “Wolves of Kitchen” στο Ψυχικό που ξεκίνησε από τον Ορνό στη Μύκονο, το Γίδι στη Μεταμόρφωση του Βασίλη Ακρίβου, ιδιοκτήτη του γνωστού “Ψάριστον” και συνιδιοκτήτη του “Αιόλου 68” που αποφάσισε μ’αυτή τη χασαποταβέρνα να μας μυήσει στο καλό κρέας και η ξακουστή ταβέρνα “Άγιος Μερκούριος” στη Βαρυμπόμπη

Κάντε τις κρατήσεις σας εγκαίρως και απολαύστε το κρέας από τους ειδικούς!

Σχόλια

comments

shares